Нощен служебен абонамент

По този начин ще бъде регулирано паркирането нощно време. Предвижда се нощният абонамент да бъде в извънработното време на дневния служебен абонемент, а именно от 19:30-08:30 в рамките на Синя зона.

Предложението е на общинския съветник Стефан Марков, който представи предложението си пред комисията по транспорт на Столичен общински съвет, както и пред водещата комисия по Местно самоуправление и нормативна уредба, която прие предложението. Пред комисията Марков аргументира предложението си с това, че заведения, хотели и други обекти ползват нерегламентирано общинските паркоместа и е нормално да се въведе ред. По този начин бизнесът ще  предоставя услуга на клиентите си, гражданите ясно ще виждат къде може да се паркира и къде не, без да се съобразяват с охрана на заведения, конуси или други предмети за маркиране на паркомясто, а ЦГМ ще има допълнителен приход, с който ще подобри контрола през тъмните часове.

Марков разви и предложенията си от миналото разширяване на зелената зона, когато както сега бе съвностител, а именно създаване на ред и разширяване на зоната по главните артерии на „Студентски град“ по трасетата на градския транспорт.

„Има различни и добри идеи за частично решаване на проблема с паркирането в кварталите, като това може да бъде абсолютно безплатно за Столична община и гражданите, но има още малко детайли, които трябва да се изчистят. Време е политиците да спрат да мислят за себе си чрез заяждане, популизъм и евтин рейтинг, а да решават един по един онези уж дребни, но всъщност важни проблеми за хората. Проблемите, които са на тяхната улица.“, допълни Марков.

Предложението за разширяване на зелената зона в районите Оборище, Красно село, Възраждане и Лозенец, предстои да бъде гласувано от Столичен общински съвет на 26 юли. Тогава ще се гласува и предложението на Стефан Марков за нощен служебен абонамент.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>