„Проблемът с въздуха не е от вчера и днес или няма да се реши утре“, заяви Стефан Марков от Столичен общински съвет пред „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Той каза още, че трябват системни мерки и в някаква степен радикални, защото се вижда, че проблем има, а в същото време има недоволство при по-крайни решения.

„Няма пълно щастие и трябва да си дадем сметка, че трябват политеска воля, консенсус и последователност“, категоричен бе Марков.

„Добрата новина е, че дебат вече се води по тази тема, лошата – че е малко закъснял. В западните общества този дебат се води от десетилетия.“, допълва Марков.

Според общинския съветник разговорът се размива в политическите спорове между ГЕРБ и БСП, а хората ги интересуват не поличитески боричкания, а кога ще се подобри качеството на въздуха. „Въздуха го дишаме всички и ние и БСП и ГЕРБ и при борбата със замърсителите, трябва да се абстрахираме от политическото“

„Мерките са добро начало, добре е да се актуализират периодично и са насочени основно към транспорта, а е важно да кажем, че има и пилотен проект за битовото отопление, който, ако е успешен, е добре да се приложи по-мащабно от следващата зима.“, завърши Марков.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>