Стефан Марков, общински съветник в Столичния общински съвет, пита кмета на София Йорданка Фандъкова и директора на „Зелени системи“ за предприетите мерки за опазване на кестените в столицата.

Марков е получил редица сигнали от граждани за видима болест по този вид дървета в София. Хората се опасяват, че местаната власт не е предприела достатъчни мерки и може да се стигне до сериозни последници като умирането на голяма част от дърветата, превърнали се в своеобразен символ на столицата.

Предвид зачестилите сигнали за паднали дървета и липсата на информация, няма как хората да не се питат дали тези кестени също не са опасни, коментира Марков.

Общинският съветник иска справка какви суми се разходват за опазване на кестените от вредители и какви са предприетите мерки за съхраняване и увеличаване на броя на дърветата в столицата.

Марков призовава отговорните институции да вземат незабавни мерки, за да не допуснат да бъде унищожен един от символите на града.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>