Общинският съветник Стефан Марков се обърна с официално питане към кмета на район „Панчарево“ Димитър Сичанов кога ще бъдат изградени тротоари по улица „Патриарх Герман“ в село Герман.

Повод за питането е изпратен сигнал от страна на граждани, които са притеснени от факта, че дълги години главната улица на селото е без изградени тротоари. Това налага пешеходците и майките с детски колики да се движат по пътното платно, непосредствено до преминаващите автомобили. Липсата на тротоари е предпоставка за инциденти и застрашава сигурността и здравето на участниците в движението. Проблемът е най-сериозен в района на новоизградената детската градина, където родители и деца са принудени да се движат по пътното платно. Гражданите многократно са сигнализирали районната администрация за този дългогодишен проблем, но без резултат.

Общинският съветник пита търсени ли са средства за  изграждане на тротоарните настилки назад във времето, предвид обстоятелството, че жителите на селото многократно са настоявали за решаване на този проблем.

В своето питане Стефан Марков се интересува предвидени ли са средства в бюджета на район „Панчарево“ за 2018 за изграждане на тротоари по главната улица в Герман. В случай че средства за тази дейност не са предвидени в тазгодишния бюджет, общинският съветник смята, че такива обезателно трябва да бъдат планирани за догодина, защото проблемът не търпи отлагане.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>