Това става ясно от фейсбук страницата на общинския съветник.

Общинският съветник Стефан Марков се обърна с официално питане до кмета на район „Лозенец“ Любомир Дреков в какъв срок ще бъдат изпълнени всички ремонтни и отчуждителни дейности на ул. „Могилата“ в столичния квартал „Витоша“. Поводът за питането на Марков е излъчването на телевизионен репортаж на 18 март, в който се вижда, че в една част от улицата се е образувала дълбока локва, която принуждава шофьорите да карат с около 10км/ч. и е предпоставка за нанасяне на сериозни щети по автомобилите.

Пред BGonAIR Марков коментира, че и по други улици в кв. Витоша не е ясно какви изненади дебнат в локвите.

Освен това общинският съветник е провокиран и от породилото се обществено недоволство заради затрудненията за нормалното придвижване на автомобили и пешеходци.

В питането си до районния кмет Стефан Марков се интересува дали са заделени средства за отчуждаването на неотчуждените части през 2018 г или 2019 г. Tой иска да разбере дали Столична община има намерение да инвестира средства за ремонт на тази улица.

Поради огромното количество събрала се вода на това място, Стефан Марков пита още дали на ул. „Могилата“ има изградена улична канализационна и отводнителна система, ако пък няма такава за кога е предвидено изграждането й. В питането си общинският съветник се интересува откъде идва тази вода и дали е установен произходът й.

Стефан Марков, в следващ въпрос, попита какви и колко са обезщетенията. които общината е платила на гражданите, заради претърпени имуществени вреди в резултат от дупките в пътната настилка на този участък.

Питането и репортажа на BGonAIR можете да откриете на www.facebook.com/stefanmarkovbg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>