Недопустимо е придвижването на хората в неравностойно положение да се ограничава от работно време, заяви Стефан Марков, общински съветник в Столичния общински съвет.

Вярно ли е, че има само две рампи и повдигателни площадки на територията на всички метростанции в София и защо се налага на трудно подвижни хора да предупреждават, че ще пътуват с градския транспорт, за да могат да се качат. На тези въпроси иска отговор Стефан Марков от отговорните институции.

Да има само две рампи за двете линии на метрото е безхаберие, затова ръководителят на Метрополитен трябва да отговори още какви мерки се предвиждат за подобряването на средата и достъпността на подземния транспорт.

Хората в неравностойно положения трябва да имат напълно свободен достъп до градския транспорт независимо дали става въпрос за метрото или наземния транспорт, коментира Марков.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>