Потенциалните рискове от мораториум в „Младост“ са за над 260 млн. лв., сподели Стефан Марков пред Нова ТВ, цитиран от БТА.

Потенциалните рискове в следствие на налагането на мораториум върху строителството в „Младост“ са за над 260 млн. лв., с които Столичната община не разполага. Това съобщи пред журналисти в Столичния общински съвет /СОС/ Стефан Марков, общински съветник от Реформаторския блок. Днес СОС отхвърли предложението на инициативен комитет „За зелен Младост“ за забрана на строителството в „Младост“.
Тези 260 млн.лв. биха били платени от всички столичани, а не само от жителите на „Младост“. От районния кмет няма постъпки за вдигането на данъците в района, така че само гражданите на „Младост“, които искат спиране на застрояването да понесат негативите от такъв мораториум, отбеляза Марков. Той обясни, че мораториум означава един пирон да не може да бъде забит в района – спира строителството на пътища, детски градини, обществени сгради. Решението според Марков е промяна на устройствения план, а не референдум с такива въпроси, защото така само се създава медиен шум.
Десислава Иванчева е кмет на „Младост“ вече шести месец и е време да внесе в СОС първия си доклад, време е да разговаря с политическите групи, така че да се направи анализ колко биха стрували терените, които районната администрация смята за важни, отбеляза Марков. Той предложи този анализ и остойностяване на залегнат в бюджета за догодина и да се намери решение.
Според общинския съветник популизмът по отношение на „Младост“ продължава вече шести месец. Хората са подведени от районния кмет Иванчева, не защото тя иска да навреди, а заради нейната некомпетентност. За зелена площ може да се говори, ако е записана като такава в устройствения план. Не всяка тревичка е зелена площ, посочи Марков.

Линк към БТА: http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/1553479

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>