Министъра на културата да се концентрира върху опазването на сгради паметници на културата и да гарантира, че повече ръководеното от него ведомство няма да подписва събаряне на такива сгради в София и страната, а не да имитира дейност с дискусии за бул. „Дондуков“, коментира във фейсбук страницата си Стефан Марков, общински съветник от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок в Столичния общински съвет. 

Проектът за ремонт на бул. „Дондуков“ се разглежда от години, бяха направени редица обществени обсъждания за това как да изглежда булевардът след рехабилитацията, припомни Марков. Според думите му ремонтът на булеварда трябва да започне утре, а инициираната обществена дискусия в Министерството на културата е закъсняла, добави той. 

Вариантът, който бе представен на публичните обсъждания е най-добрият от гледна точка замърсяване, шум, удовлетвореност на живущите и удобство на преминаващите, като има редица възможности и мерки, които могат да бъдат взети във връзка с ограничаването на скоростта и в същото време да се запази автентичния вид на булеварда, коментира той.

Марков бе категоричен, че основният въпрос не е настилката на една или друга улица, а европейският облик на столицата. Докато се караме за павета или асфалт в центъра на София хората си чупят колите всеки ден, а вчера включително имаше и инцидент заради релсите на трамвайте.

Спор няма – ремонт трябва да има и не бива да се допуска случаят „Цариградско шосе“, където само няколко месеца след отварянето започнаха нови ремонти, заради некачествено строителство

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>