Стефан Марков, общински съветник от ДБГ/РБ в Столичния общински съвет, поиска оставката на районния кмет на Младост Десислава Иванчева. 

Вотът на доверие към Иванчева от страна на гражданите е изчерпан, както и толерансът от наша страна. Това е пореден сигнал, че тя трябва да се върне към предишната си професия. Марков припомни, че Иванчева няма внесен нито доклад за дейността си като кмет на район Младост вече 7 месеца.

Работата на районен кмет не е да лежи пред багери, за да си прави евтин ПР, а да намира решения за проблемите на гражданите, коментира Марков. 

Повод за исканата оставка от страна на Марков са редица сигнали за бездействие от страна на районния кмет. Има стотици преписки, които се бавят със седмици сигнализират хора от администрацията. Иванчева не приема нито хора от администрацията си, нито родители и директори.

Като пример той посочи сигнали от родители, които са търсили Иванчева по повод теч и лошо състояние в кухненско помещение в 189 детска градина в района и отказът й да се срещне с тях за проблема. Според сигнала изпратен до общинския съветник Иванчева е заключила в кабинета си и отказала среща. 

За последната седмица Иванчева уволни един от дългогодишните експерти в районното кметство, само защото е била опонент на изборите, а вчера оставка подаде и заместник-кметът.

Можем да считаме за невярно твърдението на Иванчева, че по взаимно съгласие са прекратени взаимоотношенията с Людмила Божилова, кандидат-кмет за район Младост на последните избори. Това става ясно от публикация на фейсбук страницата на Стефан Марков с писмо за прекратяване на служебните правоотношения, с които Марков разполага.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>