Споровете около премахването на паметника пред НДК са от години. 70% от софиянците не го искат, не можем да се съобразяваме с прищевките на БСП, коментира Стефан Марков, общински съветник от РБ, по повод демонтирането на паметника пред НДК.
Това не е величието на България, което да искаме да покажем на цяла Европа по време на председателството на ЕС, категоричен бе Марков пред „Тази сутрин“ по бТВ.

Паметникът не само е изгубил посланието си за величие, но е опасен за минаващите граждани и трябва да бъде демонтира. Това в никакъв случай не означава, че ще бъде разрушен. Плочите, които имат културна стойност, се демонтират, съобразно всички изисквания и се транспортират до НИМ, където ще бъдат съхранени, добави Марков.

Основната идея е пространството около НДК да е безопасно за минаващите деца и граждани и да бъдат възстановени плочите в памет на загиналите воини за България, каза той и добави, че носталгията по миналото не бива да спира подобряването на средата.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>