Изграждат две нови детски площадки

Има изготвени проекти, изпълнението започва след избор на изпълнител

Още две нови детски площадки в паркове и градини ще се изградят в районите Подуяне и Красна поляна на Столична община с отпуснатите средства от Специализирания общински приватизационен фонд в размер на 150 000лв. Решението е продължение на последователната политика на Кмета на София г-жа Фандъкова и на Столичен общински съвет.

Двете детски площадки ще са в градината заключена между ул. Витиня, ул. Капитан Райчо Николов и ул. Проф. Беньо Цонев в район Подуяне, както и градината заключена между бул. Константин Величков, бул. Ал. Стамболийски и бул. Тодор Александров в район Красна поляна.

„Детските градини, училищата, както и децата на София, са основен приоритет и затова продължава инвестирането в детски площадки, спортна и образователна инфраструктура“, коментира Стефан Марков, председател на СУСОПФ и зам.-председател на комисията по Финанси към СОС.

През изминалите месеци Приватизационният фонд на Столична община насочи още 1,689 млн. лв. за обновяване на 15 детски градини и училища в София, както и покупка на трамваи от Прага.

А списъкът с училища и детски градини, нуждаещи се от ремонт на материалната база, бе изготвен от постъпили в Столична община искания от районни кметове, директори и родителски настоятелства.

След огледи на място и от препоръки в техническите паспорти на сградите са одобрени градини и ясли в 11 района на Столична община – „Средец“, „Сердика“, „Слатина“, „Лозенец“, „Триадица“, „Красна поляна“, „Витоша“, „Люлин“, „Връбница“, „Панчарево“ и „Банкя“.

Ремонтите в тези сгради са конструктивни, ремонти на покриви и дворове, подмяна на водопроводни, противопожарни, отоплителни и електроинсталации, обновяване на кухненски блокове, преустройства на сгради за обособяване на нови групи към детски градини.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>