Общинският съветник Стефан Марков се самосезира след вчерашния репортаж на бТВ, в който граждани на район „Младост” изразяват негодуванието и притеснението си от липсата на осветление пред бл. 32, който се намира в непосредствена близост до 125 СОУ „Боян Пенев”. Поради тази причина Стефан Марков се обърна до председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, за да бъде изяснена и разрешена ситуацията.
В репортажа се посочва, че директорът на дирекция „Транспортна инфраструктура” инж. Начевски е уверил, че  този участък ще бъде предложен за включване в програмата на Столична община за възстановявяване и изграждане на публично осветление през 2018 г. В същото време инж. Начевски е заявил готовност осветителната инфраструктура в този участък да бъде поставена още този месец – ноември тази година.
Поради тази причина Стефан Марков попита дали въпросът за изграждане на осветление в този участък е бил своевременно препратен от общинската администрация на район „Младост” до компетентните звена в Столична община  и ако отговорът е отрицателен, какви са причините за това.


Стефан Марков пита още дали в програмата за 2018 г. е включено изграждането на улично осветление за този обект и ако не  кога ще се случи това.
На трето място, общинският съветник Марков задава въпрос, ако на този участък е предвидено да бъде изградено осветено през 2018 г., реалистично ли е да бъде изградено осветление още през ноември тази година, както е казал инж. Начевски.
Стефан Марков иска да разбере още дали има открита обществена поръчка за изграждането на осветление в участъка пред бл. 32. Той иска да узнае и какви са били пречките за своевременното изграждане на осветление в този участък, след като първите сигнали датират още от 2014 г.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>