Да подадеш оставка в подобна ситуация е против интересите на гражданите. Районните администрации, кметове и зам.кметове имат задължения и отговорност през гражданите.

Стефан Марков от СОС обяви пред телевизия Европа, че избирането на г-жа Иначева за кмет на район „Младост” е индикатор за проблем, тъй като у хората има безпокойство за прекомерно застрояване.

„Няма как един районен кмет да казва – тук ще се строи, тук няма да се строи. Има планове на всеки район. За Младост те са четири или пет, които казват къде и какво се случва, без значение дали това се харесва на районния кмет или не.” Това каза общинският съветник Стефан Марков в ефира на телевизия Европа. Всеки районен кмет би искал да угоди на своите жители и да каже, че никъде няма да се строи, а навсякъде ще има прекрасни зелени площи, но това не е в неговите правомощия. Има процедури, които трябва да се спазват, допълни още той.

Стефан Марков, намира действията на временно изпълняващият длъжността кмет на район „Младост” Владимир Клисуров за неправилни. Клисуров е заявил, че ще внесе референдум за мораториум върху строителството и изменение на плановете. При предходните искания за провеждане на рефендум, администрацията на главния архитект е изчислила, че при завеждане на потенциални искове за пропуснати ползи към Столична община от страна на инвеститори, те ще бъдат около 260 млн лв. Тези средства ще бъдат платени от всички граждани на столицата, а не само от жителите на Младост. Според Марков отказът на Клисуров да изпълнява служебните си задължения, е меко казано неприятно и неполезно за хората в Младост.

Общинският съветник поискал оставката на Десислава Иванчева още преди година, именно поради бавене на преписки и превишаване на правомощия. Това необосновано бавене създава предпоставки за корупция. Неколкократно е търсил обяснение от районната администрация на „Младост”, но без резултат.
На въпрос от водещия, функционира ли нормално групата на Реформаторския блок след последните събития вдясно, съветникът посочи, че групата на РБ е може би най-демократичната в СОС и работи нормално. Всички членове са избрани с преференция и имат ангажимент да работят за града, за интересите на хората, без значение на политическите пристрастия и динамики.

Според Стефан Марков много скоро трябва да бъде избран кмет на Младост, който да желае да изпълнява служебните си задължения, тъй като районния кмет има редица други функции, освен издаването на разрешения за строеж. Следващият кмет, без значение от коя партия е, просто трябва да си върши съвестно работата. Като пример, той посочи кметовете на Реформаторския блок, които макар и да са от различни партии работят нормално, като са се абстрахирали от политическото и работят за районите си.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>