Необходими са повече паркинги в София и разширяване на зелената зона. 

Трябва да създадем такива условия, че хората да предпочетат градския транспорт, пред това да карат личния си автомобил.

Това каза пред ТВ+ в Денят с Веселин Дремджиев, Стефан Марков, общински съветник от ДБГ, РБ в Столичния общински съвет.

Един от основните проблеми на София е мръсният въздух и за да се реши, са необходими последователни, а не кампанийни действия, категоричен бе той. Марков заяви, че приетата Стратегия за по-чист въздух, е повече пожелателна, тъй като не съдържа срокове и конкретни ангажименти. Трябва да се закупят мобилни лаборатории и показателите да се следят постоянно, за да се определи кой е най-големият замърсител и да се започне от там, допълни той.

Попитан за удължаването на договора на едно от фирмите с влияния в градския транспорт, Марков бе категоричен, че основната цел трябва да бъде качествената услуга за гражданите. ГЕРБ и БСП могат да се карат колкото си искат чия е фирмата, но гражданите искат по-чести автобуси, които идват навреме и отговарят на европейските стандарти.

А това, което ние правим, е да обърнем внимание именно към услугата и удобството на хората. Ще подготвим доклад и заедно с всички групи ще предложим дублирне на 5-та линия до Лозен. Това е конкретно действие за намаляване времето на пристигане.

Линк към видео: https://youtu.be/73UX9sBeXNA

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>