Стефан Марков - бТВ

„Има няколко големи въпроса пред обществото като например, когато се разхождаме там след няколко месеца, да видим един добър ремонт, също така на живущите на „Граф Игнатиев“ да не им падат чаши и вази от етажерките, вследствие на вибрации, както и не на последно място да не бъде положен по-евтин, а платен по-скъп материал“, каза общинският съветник Стефан Марков в „Тази сутрин“ по бТВ.

За материалите Марков допълни, че във всяка поръчка има заложен процент за непредвидени разходи, а в случаите, че се използват по-евтини материали се плащат съответно по-евтините. „Няма вариант общината да е платила напред. Столична община плаща на етапи и финалното разплащане е след края на ремонта, в този смисъл, има инструмент и процедура да бъде остойностен реално вложеният материал и да бъде заплатен той“

БСП трябва да се успокоят и да им напомним, че изборите са не този Октомври, а другия Октомври. Да не преекспонират темите и да оставят разследващите да си свършат работата, след което, ако се налага да се понесе отговорност от тези експерти, които са положили подписите си.

Общинският съветник бе категоричен, че не е работа на Фандъкова да разбира от гумени уплътнения и че под нея има стотин, а може би хиляди души администрация, които се занимават с детайли от този род.

И Фандъкова и Крусев не трябва да подават оставки, категоричен бе Марков пред ТВ Европа.

Той отбеляза, че Евгени Крусев е най-лесно да си тръгне и да прехвърли проблема на нечия чужда глава, но това няма да доведе до нищо полезно. „Напротив, той трябва да ходи и да следи за всички проблеми, които видяхме в публичното пространство и ако трябва да спи на „Граф Игнатиев“, за да имаме един добър ремонт няколко месеца“, допълни Марков.

Той поздрави медиите и НПО сектора, че повдигат важни въпроси и допълни, че сега трябва да се оставят органите да извършат своите проверки и да не се драматизира с темата, докато не видим резултатите от тези проверки. „Очакват се резултатите от проверките да бъдат представени от кмета Фандъкова пред Столичен общински съвет, за да станат публични констатациите от съответните проверки“, каза още Марков пред „Европа сутрин“.

Във връзка с поисканата оставка на Йорданка Фандъкова, Марков коментира, че това не решава проблем на града или на гражданите в София, а на политическите опоненти на Фандъкова, чието свободно време би се уплътнило ако има оставка. Стефан Марков допълни още, че кметът на София на този етап е взела всички необходими мерки от ревизии, одити до завишен контрол и глоби, които закона й позволява.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>