Общинският съветник Стефан Марков коментира в предаването „Видимо и невидимо“ начина на правене на политика от страна на левицата. Той намира за грозно и неморално да се прави политически ПР на гърба на човешката трагедия. Марков визира изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, която хвърли вината за катастрофата край Своге върху своите опоненти от ГЕРБ. „Президентът Радев правилно усеща, че има ниша за нов проект вляво, тъй като БСП не са алтернатива на настоящата власт. Със осемдесет депутата една парламентарна група може да свърши доста сериозна работа и да бъде коректив, но депутатите от левицата не се справят с тази своя задача“, счита още той.

„Коалицията между партиите в Обединени патриоти е брак по сметка. За всички хора е видно, че партиите в „малката коалиция“ са несъвместими, но властта сплотява. Поведението на Валери Симеонов като вътрешен опозиционер е политически инстинкт. Той усеща приближаващите местни избори и в някаква степен поведението му може да бъде оправдано.“ Така Марков коментира сътресенията във властта от последните месеци.

На въпрос от водещия Калин Манолов как изглежда днес съединението на България, Стефан Марков посочи, че е много важно политиците да помислят върху акта на Съединението и да оставят на заден план личното и партийното. Според него, в много от случаите не се взема най-прагматичното и рационално решение, което да е в полза на хората или да се дават алтернативни решения, а се следват тясно партийни интереси. Съединението трябва да залегне като приоритет в поведението на политическата класа, в противен случай се рискува хората да имат още по-голямо недоверие в институциите и политиците.

За извънпарламентарните десни партии общинският съветник коментира, че проблем представлява постоянната претенция за лидерство и обединители. Би могло да се направи световен рекорд на Гинес, за най-много лидери в десницата. В дясното няма десни лидери, а има десни аутсайдери, хора с които никой не иска да говори. Докато не се загърби личното и егото, няма да има обединение вдясно. Необходимо е да се започне дебат по истинските проблеми на хората, като се загърбят личните конфликти и ПР акциите.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>