Комплекс Трибуните, Панчарево

В свое официално питане общинският съветник Стефан Марков се обръща към министър Красен Кралев и областният управител на Област София Николай Пехливанов кога ще бъде възстановен спортен комплекс „Трибуните” разположен на брега на Панчаревското езеро край София.

„Район Панчарево е популярна дестинация за почивка и отдих за много граждани на Столична община. При разходка покрай язовир Искър, по улица „Патриарх Герман“, се достига до комплекс „Трибуните“, от който се открива красива гледка към Витоша, Панчаревското езеро и село Герман. За съжаление обаче, състоянието на спортното съоръжение е плачевно, като същото се руши, обрасло е с растения и потенциално застрашава безопасността на посетителите му. Отделно от това, капацитетът и потенциалът му на спортно съоръжение, разположено в непосредствена близост до язовира не са оползотворени.” С тези думи започва своето питане общинският съветник, изразявайки своето възмущение от текущото състояние на комплекса.

Стефан Марков пита предоставен ли е посоченият имот за управление на Министерство на младежта и спорта, респективно на район „Панчарево“ по реда на Правилника за прилагане на закона за държавната собственост и на какви правни или финансови пречки се дължи безстопанствеността на комплекс „Трибуните“.

В следващ въпрос общинският съветник пита дали са предвидени средства в бюджета за 2018 г. на Министерство на младежта и спорта, районната община или областта за възстановяването на инфраструктурата на комплекса, осъвременяването й и въвеждането му в експлоатация според предназначението му, алтернативно дали са налице планове за промяна на предназначението му. Марков допълва своя въпрос, с питането дали се планират целеви разходи в тази насока в проекта за бюджета за 2019 г.

Общинският съветник се интересува дали са обсъждани форми на публично-частно партньорство за използването на комплекс „Трибуните“ и дискутиран ли е вариант за отдаване под наем на обекта.

Стефан Марков завършва своето питане за състоянието на спортното съоръжение с въпроса дали се предвижда отчуждаването на комплекса, предвид характеристиката му на имот частна държавна собственост.

Снимка: Mapio

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>