Стефан Марков, общински съветник от ДБГ от РБ, пита министърът на земеделието и храните и директорът на Изпълниетелната агенция за борба с градушките за предприетите действи за защита на столицата от леден дъжд.
Повод за питането е са множество запитвания от граждани, чието имущество е било повредено при последните градушки, относно превантивните действия на отговорните органи.

След градушка вчера и с оглед на опасността от нови, сведенията за ИА „Борба с градушките“, публикувани тази сутрин, създават основателно притеснение за неефективно функциониране на агенцията, коментира Марков и поясни, че опасенията му се дължат на публично изказване на директора на Агенцията, в което е заявено, че те няма как да вземат мерки над София и че не може да се прилага ракетен метод над градове.

Марков пита взимат ли се някакви мерки за предотвратяване на градушките над София и какви. И какви действия се предприемат от Министерството на земеделието и храните за осигуряване на възможност за борба с градушките и над градовете.

Ледените дъждове са опасни за засадените култури, но не по-малко опасни са за жителите на градовете, затова държавата трябва да влезе в ролята си и да осигури необходимите средства за защита, категоричен е Марков. 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>