Най-накрая алеята на Панчаревското езеро ще бъде безопасна, там ще бъде сложена бариера от Столична община, съобщи общинският съветник Стефан Марков, след получен отговор пред Столичен общински съвет на свое питане към кмета Йорданка Фандъкова.

След редица питания от страна на съветника, жалби от граждани, бариерата ще спре автомобилите, които създаваха опасност за гражданите.

Приветствам поставянето на бариера в началото на алеята. Въпреки, че бяха нужни няколко месеца за разрешаването му и след многократно прехвърляне на топката между министерството на отбраната министерството на земеделието, държавното горско стопанство и областната управа, се раздвам, че този казус беше решен и Столична община пое в ръцете си безопасността на хората, коментира Марков.

Това е символична победа за всички граждани, които посещават Панчаревското езеро, каза той и благодари за получените сигнали. Според думите му, всяко действие в полза на гражданите си заслужава усилията и колкото и време да се изисква, той призовава софиянци да не спират да сигнализират за проблемите в столицата.

Докато едни говорят за програми и търсене на кадри, ние трябва да си свършим работата, а именно, да подобрим средата за живот в София, категоричен бе той.

По повод отговор на друго свое питане за кестоновите дървета, Марков подчерта, че не бива да бъдат пестени усилия и средства за спасяването на един от символите на София, какъвто са кестените.

Информацията показва, че борбата за запазването на кестените не е лесна, но не бива да бъде спирана и в бюджет 2018 се предвиждат още средства, именно за това, каза още той.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>