Стефан Марков: Добре е, че има санкции за некачествените ремонти в София, но е крайно време да се въведат ефективни механизми за контрол на качеството им

След като миналата седмица общинският съветник Стефан Марков реагира остро за качеството на ремонтите, извършвани на територията на София и поиска от столичния кмет да даде подробности за всички извършвани ремонти в столицата за периода 2015-2017 г., вчера той получи изискания от него отговор от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Стефан Марков е удовлетворен от получения отговор, като за него има една добра и една лоша новина. „Добрата, че има глоби, лошата е, че има проблемни ремонти“, коментира Марков на днешното заседание на СОС.

Той отбеляза, че са наложени глоби за 2,733 млн лева на общо 15 фирми, като почти няма пропусната фирма.

„Искам да подчертая, че продължавам да отстоявам мнението, че извънредно заседание на СОС не е решение, защото, за да гласуваме нещо трябват доклад и постоянни комисии. Едно такова събиране би имало смисъл да се поплюем или да констатираме проблем, който знаем че има“, заяви Марков.

По думите му трябват механизми за контрол на контрола, за да се прекрати порочната практика „ремонт на ремонта“. Марков добави, че е задължително да има възможност да се предявят изисквания и към подизпълнителите.

Общинският съветник очаква и подробна справка за извършвания ремонт на столичния булевард „Дондуков“, защото, по думите му, там има проблем заради кризисния пиар на Министерството на културата.

Марков припомни, че културното ведомство с решение ден преди началото на ремонта, с което е заставило да се положи задължително паваж на „Дондуков“. По този начин, според общинския съветник, целта е била да замаже скандала с Двойната къща.

„Сега ние всички трябва да отговаряме за техните грешни решения за настилката“, негодува Стефан Марков.

ОТГОВОР

ПИТАНЕ

https://www.vbox7.com/play:c82dc6c777

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>