След проведена среща под мотото „Изрев може повече“, която е част от инициативата „София може повече“, общинският съветник Стефан Марков показа нагледно, че проблемите на хората биват чути от Столичния общински съвет.

Ярък пример за това стана предвиден за застрояване имот в квартал „Изгрев“, който попада в обхвата на територия, предвидена за озеленяване. По време на срещата си със Стефан Марков, гражданите изразиха остро недоволството си от опасността този имот да бъде застроен. Именно на тази среща жителите на квартала призоваха да се запази зелената част в квартала им.
Общинският съветник Стефан Марков отправи исканията на гражданите към райония кмет на кв. „Изгрев“ – Цветомир Жеков. В крайна сметка казусът окончателно беше разрешен в полза на гражданите на заседанието на Столичния общински съвет, който постанови този имот да остане зелена площ.

„Срещите от инициативата „София може повече“ доказаха, че решават конкретни проблеми. Затова призовавам гражданите да идват на тези среши, да бъдат активни и да поставят всички въпроси, които ги вълнуват, за да могат техните проблеми да бъдат чути и разрешени”, каза Стефан Марков.

Общинският съветник увери, че всички повдигнати от гражданите теми на този род срещи, след това биват адресирани към отговорните институции, за да бъдат разрешавани.

Източник: СОФИЯ МОЖЕ ПОВЕЧЕ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>