Репортаж на предаването на „Господари на ефира” провокира общинския съветник Стефан Марков да инициира проверка за качеството на извършения ремонт на трасето на трамвай № 5, което е по протежението на бул. „Цар Борис III”.

В репортажа, излъчен на 06.10.2017 г., граждани изразиха недоволството си от липсата на безопасен и удобен достъп до спирките на трамвай № 5, намиращи се на бул. „Цар Борис III”.
Поради тази причина Стефан Марков настоява компетентните органи в Столична община да вземат необходимите мерки, за да може да бъде улеснен достъпът и осигурена безопасността на гражданите, ползващи тези спирките по протежението на бул. „Цар Борис III”.

Общинският съветник иска да разбере защо, въпреки извършения ремонт именно в този участък, спирките, съпътстващите подлези, стълби и тротоари, не са били реконструирани и каква е причината за това. Марков пита също така дали е била потърсена отговорност от страна на изпълнителя на ремонта.

Стефан Марков е категоричен, че Столична община следва да изпълни Наредбата за изграждане на общодостъпна среда и да бъдат построени рампи за осигуряване на достъп на хора с увреждания и майки с деца.
Стефан Марков се обърна към компетентните органи в Столична община с въпрос каква е възможността да бъдат изградени пешеходни пътеки по локалното платно на бул. „Цар Борис III” и колко ще струва това. Той иска да разбере дали има възможност догодина да бъдат предвидени средства за реконструкцията на този участък.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>