Администрацията на район „Лозенец” е предложила на Столична община да бъде стартирана процедура по изкупуване на частите от имотите попадащи в трасето на ул. „Могилата”. Това се казва в отговор на район „Лозенец” до общинския съветник Стефан Марков. От районната администрация допълват, че съгласно одобрената от Столичен общински съвет инвестиционна програма, в бюджета на Столична община няма предвидени средства за отчуждаване на засегнатите имоти.

Припомняме, че в края на месец март общинският съветник се обърна с официално питане до кмета на район „Лозенец” Любомир Дреков в какъв срок ще бъдат изпълнени всички ремонтни и отчуждителни дейности на ул. „Могилата“ в столичния квартал „Витоша“. Поводът за питането на Марков беше излъчването на телевизионен репортаж на 18 март, в който се виждаще, че в една част от улицата се е образувала дълбока локва, която принуждава шофьорите да карат с около 10км/ч. и е предпоставка за нанасяне на сериозни щети по автомобилите.

В отговора на районния кмет се разбира, че с решение на Столичен общински съвет е одобрен улично регулационен план на местност „Витоша ВЕЦ – Симеоново”, в това число и за улица „Могилата” в участъка от ул. „Сребърна” до ул. „Чавдар Мутафоф”, който не е приложен, тоест улицата не е реализирана съгласно ПУП, а причината за това са неприключили отчуждителни процедури.

От администрацията на район „Лозенец” допълват още, че по цялото протежение на улицата няма изградени съоръжения за отводняване на пътното платно. За настоящата година няма предвидено финансиране за разработване на проекти за изграждане на инженерна инфраструктура под ул. „Могилата”.

Трайно решение на проблема със събирането на голямо количество вода на улица „Могилата”, районната администрация намира в изграждането на отводнително съоръжение под пътното платно (водосток) и последваща цялостна рехабилитация на пътните и тротоарни настилски на улицата между кв. 120 и кв. 41 съгласно предвижданията на улично регулационния план. От администрацията уверяват, че са изготвили проект, който е с издадено разрешение за строеж и е включен в инвестиционната програма на Столична община, като ремонта ще се изпълнява поетапно.

Видео преди питането:

Питане: Стефан Марков пита кмета на Лозенец кога ще бъде оправена ул. „Могилата“ в кв. „Витошa“

Отговор:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>